У Франції почався суд над вісьмома підозрюваними у причетності до теракту у Ніцці 2016 року

Понеділок, 5 вересня 2022, 18:02

У Франції розпочався суд над вісьмома підозрюваними у причетності до теракту у Ніцці 2016 року, коли зловмисник на вантажівці в’їхав у натовп людей, спричинивши загибель 86 осіб.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє France24.

Перед судом постали сім чоловіків та одна жінка, яких звинувачують у тій чи іншій допомозі виконавцю теракту, якого поліція застрелила на місці. Одну людину судять заочно. 

Трьох звинувачують у змові з метою організацією теракту, п’ятьох інших - участі у злочинній змові та порушення законодавства щодо зброї. 

Більшості загрожують терміни від 5 до 20 років позбавлення волі, одному звинувачуваному, Рамзі Кевіну Арефа - довічне, оскільки він вже мав проблеми з законом. 

Судовий процес триватиме орієнтовно до середини грудня. 

Нагадаємо, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях. Внаслідок теракту 86 людей загинули, у тому числі 15 дітей, і близько 450 отримали поранення. Теракт вважається найгіршим після атак, що сталися в Парижі у листопаді 2015 року.

Нещодавно керівник антитерористичної прокуратури Франції повідомив про зростання загрози підготовки теракту на території материкової Франції радикалами з Близького Сходу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: