Туреччина з обуренням відреагувала на свіжі критичні заяви з ЄС 

Вівторок, 6 вересня 2022, 09:41

Міністерство закордонних справ Туреччини у відповідь на критику на свою адресу заявило, що заяви інституцій ЄС та Чехії, яка зараз головує у Євросоюзі, не мають для країни "жодної цінності".

Про це йдеться у заяві речника Міністерства закордонних справ Туреччини, оприлюдненій 6 вересня, повідомляє "Європейська правда".

"Заяви Міністерства закордонних справ Чехії у ролі головуючої в ЄС та деяких інших інституцій ЄС щодо нашої країни не мають для нас жодного значення та цінності. Беззаперечна підтримка ЄС Греції в егейському та середземноморському конфліктах на підставі солідарності членства суперечить як праву ЄС, так і міжнародному праву", - йдеться у заяві.

Анкара заявила, що ті, хто озвучують схожі заяви,  "ігнорують порушення з боку Греції, переслідування та погрози, провокаційні дії та дискурси проти нашої країни та залишаються байдужими до її дій та практики міжнародного права".

Напередодні речник зовнішньополітичної служби ЄС оприлюднив заяву, у якій закликав президент Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана припинити агресивну риторику на адресу Греції.

У неділю Ердоган закликав Грецію не "заходити надто далеко" на тлі загострення напруженості через територіальні суперечки між двома союзниками щодо НАТО.

В останні тижні Анкара звинувачувала Афіни в кількох інцидентах, пов'язаних із дією її авіації в регіоні Середземного моря.

Чехія, яка зараз головує в Європейському Союзі, засудила нещодавні висловлювання Ердогана на адресу Греції як "неприйнятні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: