Єврокомісія запропонувала не визнавати паспорти РФ, видані на окупованих територіях України

Вівторок, 6 вересня 2022, 17:07

Європейська комісія представила пропозицію щодо невизнання російських паспортів, виданих на окупованих територіях України.

Про це йдеться у заяві на сайті ЄК, пише "Європейська правда".

Комісія пропонує спільний підхід ЄС щодо невизнання російських паспортів, виданих в окупованих іноземних регіонах, оскільки Росія зараз поширює практику видачі звичайних російських паспортів на непідконтрольних уряду України територіях, зокрема в Херсонській та Запорізькій областях.

"Держави-члени не повинні визнавати російські паспорти, видані на окупованих територіях України, дійсними документами для отримання візи та перетину зовнішніх кордонів ЄС. Ця законодавча пропозиція забезпечить обов’язковий підхід, застосовуваний у всіх державах-членах, замінюючи добровільні дії, вжиті державами-членами після незаконної анексії Криму", - йдеться у заяві.

Тепер Європейський парламент і Рада ЄС мають прийняти рішення щодо пропозиції про невизнання російських проїзних документів, виданих в окупованих іноземних регіонах.

Заходи набудуть чинності в перший день після їх публікації в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, Європейська комісія офіційно виступила з пропозицією повністю призупинити дію Угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: