Путін пригрозив обмежити вивезення зерна з України: поговорить з Ердоганом

Середа, 7 вересня 2022, 09:58

Президент РФ Владімір Путін заявив, що обговорить з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обмеження напрямків вивезення зерна з України, бо, мовляв, більшість кораблів прямують на Захід, а не до найбідніших країн, які потерпають від голоду. 

Про це Путін сказав під час виступу на Східному економічному форумі у середу, повідомляє кореспондент "Європейська правда".

"Якщо виключити Туреччину як країну-посередника, то практично все зерно, яке вивозиться з України, спрямоване не до найбідніших країн, що розвиваються, а в країни Євросоюзу", - заявив президент РФ.

Путін сказав, що тільки 2 з 87 кораблів були завантажені за Всесвітньою продовольчою програмою ООН, яка передбачає допомогу "найбільш потребуючим країнам".

"Як багато європейський країн в минулі десятиліття і століття діяли як колонізатори, так вони і продовжують діяти сьогодні… При такому підході масштаб проблем з продовольством у світі буде тільки наростати, на превеликий наш жаль, що здатне призвести до небувалої гуманітарної катастрофи. Можливо, варто задуматись, щоб обмежити напрямок вивезення зерна і іншого продовольства за цим маршрутом", - додав російський президент.

Путін сказав, що "обов’язково порадиться" щодо цієї теми з президентом Туреччини Ердоганом, щоб "насамперед допомогти найбіднішим країнам".

Раніше "ЄП" писала про те, як Путін через Ердогана намагається нав'язати Україні переговори.

Детальний аналіз "зернових домовленостей" читайте у статті "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: