Новий глава МЗС Британії першим зателефонував Кулебі

Середа, 7 вересня 2022, 18:23

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі в середу здійснив першу телефонну розмову – вона відбулася з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Кулеба написав у Twitter.

"Ми поділяємо єдину мету: Україна має перемогти. Будемо активно працювати разом над переконанням у цьому решти світу – особливо тих, хто ще має сумніви. Це перша телефонна розмова мого колеги, і цей факт говорить сам за себе", – зазначив він.

Джеймс Клеверлі уряді Джонсона очолював міністерство освіти. Клеверлі раніше працював у Форин-офісі, де відповідав за політику щодо Близького Сходу та Північної Африки, а також закінчив відому Сандгертську військову академію та деякий час служив в армії.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, із яким Ліз Трасс провела телефонну розмову на посаді прем'єр-міністерки Сполученого Королівства.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії. Наступного дня Трасс стала прем'єр-міністром Великої Британії після того, як королева офіційно попросила її сформувати новий уряд.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, призначення Ліз Трасс на посаду прем’єр-міністерки Великої Британії означає продовження жорсткого курсу Лондона щодо Росії.

Більше про Ліз Трасс читайте тут: Залізна леді 2.0: що змінить обрання Ліз Трасс прем’єр-міністром Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.