Глава МЗС Литви: заяви Лукашенка нагадують крик про допомогу

Вівторок, 11 жовтня 2022, 13:46

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс не надає надто великого значення заявам Александра Лукашенка про те, що нібито Литва, Польща та Україна готують білоруських "радикалів" до уявних "терористичних актів" у Білорусі.

Про це пише Delfi, повідомляє "Європейська правда".

"Усі ці розмови мені більше нагадують крик про допомогу. Згідно з наявною у нас інформацією, економіка Білорусі в занепаді, вона завалилася через санкції та ізоляцію", - сказав Ландсбергіс.

За словами міністра, поки що немає підстав говорити про дії Білорусі, що становлять загрозу для Литви.

"Факти, які ми маємо у своєму розпорядженні як із відкритих джерел, так і від наших служб, поки що не дають нам змоги побачити якісь дії, які були б спрямовані проти Литви або якимось чином змінили б нашу ситуацію з безпекою. Правду кажучи, скоріше навпаки. Техніку з Білорусі вивозять, схоже, що її використовуватимуть проти України. Швидше за все - на фронті. Росії не вистачає власного озброєння, і вона мобілізує все, що може", - сказав він.

Ландсбергіс зазначив, що війна в Україні невдало розгортається для Росії і тягне в яму і Білорусь.

"Політично у Лукашенка немає навіть схожої легітимності, як у Росії. Путін радий підтримці війни, а в Білорусі цього немає", - сказав він

Однак, за словами міністра, такими заявами Лукашенко намагається привернути увагу і створити для українців додаткові проблеми.

"Мабуть, єдине, на що він сподівається, - це створити в такий спосіб додаткові проблеми для українців, змусивши їх зберігати сили в північній частині України", - сказав Ландсбергіс.

Раніше в уряді Литви закликали зняти обмеження з надання Україні зброї через тероризм РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: