У Молдові закликають економити енергію через недоступність постачання з України після обстрілів

Вівторок, 11 жовтня 2022, 19:49

В уряді Молдови закликали громадян економити енергію у пікові години у зв’язку з тим, що країна перестала отримувати поставки з України через наслідки масованого ракетного удару 10 жовтня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

Міністр інфраструктури Андрей Спину пояснив, що Молдові вже доводиться використовувати свої запаси газу через те, що постачання з України тимчасово неможливе. 

"Маю до вас велике прохання - давайте спробуємо економити електроенергію, особливо з 07:00 до 10:00 та з 18:00 до 23:00. Чому це так важливо? Тому що економія дозволить нам не порушувати повсякденну діяльність… Доки Україна вимушено не постачає електроенергію, а ми вимушені використовувати запаси газу для отримання необхідної енергії від Молдавської ДРЕС, дуже важливо, щоб ми усі економили, наскільки це можливо", - закликав міністр. 

Він нагадав, що можна використовувати світлодіодні лампи, не залишати світло у кімнаті, де нікого немає, вимикати з розеток електроприлади тоді, коли вони не використовуються. 

Раніше Андрей Спину повідомив, що з 11 жовтня постачання Молдови повністю забезпечується Молдавською ДРЕС (також відомою як Кучурганська електростанція), а для генерації тих 30% потреб, які раніше забезпечувало постачання з України, Moldovagaz виділив цій електростанції 0,9 млн кубометрів газу. 

Як відомо, Україна через наслідки російських ракетних ударів 10 жовтня для енергетичної інфраструктури має проблеми із забезпеченням власних потреб, у багатьох населених пунктах здійснюють тимчасові відключення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: