У Держдепі відповіли Лаврову щодо переговорів: не говоритимемо без України

Середа, 12 жовтня 2022, 07:52

Сполучені Штати вважають "позерством" заяви глави МЗС РФ Сергєя Лаврова про те, що Москва готова до переговорів із Заходом.

Про це заявив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс, пише "Європейська правда".

"Заява (Лаврова, - ред.) з'явилася за кілька годин після шквалу російських ракет, які були націлені на столицю України, які були націлені на інші українські міста, і які потрапили у дитячі майданчики, школи і багатоквартирні будинки, дороги, мости, опалювальну інфраструктуру. Коли ви оцінюєте ці заяви, ви повинні брати до уваги цей контекст", - сказав Прайс.

"І я думаю, що коли ви берете до уваги цей контекст, він говорить вам все, що вам потрібно знати про російську позицію і російське позерство. Ми розглядаємо це як позерство. Ми не розглядаємо це як конструктивну, легітимну пропозицію долучитися до діалогу і дипломатії, які є абсолютно необхідними для того, щоб побачити кінець цієї жорстокої війни агресії проти народу і держави, уряду України", - додав він.

Прайс зазначив, що врешті-решт будуть переговори та діалог мають бути між Україною і Росією, а не Москвою і Вашингтоном.

"Сполучені Штати готові підтримати Україну в першу чергу, тому що, як ми послідовно говорили, нічого про Україну без України. Ми підтримаємо Україну, коли з'явиться стіл переговорів. До того нашим першочерговим завданням є надання Україні допомоги, якої вона потребує з точки зору сфери безпеки, економіки", - сказав він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден не бачить вагомої причини для зустрічі з російським президентом Владіміром Путіним на саміті G20 в Індонезії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: