Спікером Сенату Італії став колекціонер фашистських реліквій

відео
Четвер, 13 жовтня 2022, 16:49

Головою верхньої палати парламенту Італії – Сенату – на першому засіданні після дочасних парламентських виборів у четвер був обраний представник "Братів Італії" Іньяціо Ла Русса, відомий колекціонуванням фашистських реліквій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Ла Русса, який раніше працював міністром оборони, є співзасновником "Братів Італії" разом із їхньою нинішньою лідеркою Джорджією Мелоні. Свою політичну кар’єру обидва починали в неофашистському "Італійському соціальному русі". Крім того, батько Ла Русси працював секретарем партії Беніто Мусоліні, фашистського лідера Італії.

В останні дні італійські ЗМІ виклали відео за 2018 рік, на яких новообраний спікер італійського Сенату показує вдома свою колекцію фашистських реліквій – фотографії, медалі та статуетку Муссоліні.

Крім того, ще у вересні брата Ла Русси Романо зафільмували в момент, коли він віддає фашистське привітання. На це в "Братах Італії" відповіли, що він "попросив інших опустити витягнуті руки".

Палата депутатів – нижня палата італійського парламенту – поки не змогла обрати свого спікера. На цю посаду претендує так само член "Ліги", яка входить до блоку правих партій, Рікардо Молінарі, але він не заручився підтримкою двох третіх голосів.

Консультації з формування нового уряду президент Італії Серджо Маттарелла розпочне 19-20 жовтня. Раніше праві партії – "Брати Італії", "Ліга" і "Вперед, Італіє!", що здобули перемогу на виборах, домовились сформувати кабінет міністрів на чолі з Мелоні до кінця жовтня.

Детальніше про це - у статті: "Хороші фашисти" та загроза для Європи: що чекати Україні від нового уряду Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.