Експосол у Німеччині Мельник: не можу обіцяти, що надалі мовчатиму

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 12:31

Андрій Мельник, який вісім років був послом України у Німеччині та запам’ятався дошкульною критикою на адресу певних заяв та підходів німецьких політиків, сказав, що, ймовірно, "не мовчатиме" і після завершення роботи на цій посаді.

Про це він сказав в інтерв’ю dpa перед від’їздом в Україну, пише "Європейська правда".

Андрій Мельник сказав, що не має наміру "стояти на дорозі" у свого наступника в німецьких справах чи бути "заступником посла", але "не може обіцяти, що мовчатиме".

"Цілком можливо, що я робитиму коментар-другий, у тому числі гострі, якщо побачу, що у Німеччині з підтримкою моєї країни щось йде не так", - сказав він. 

Андрій Мельник запам’ятався у Німеччині різкими, іноді дуже недипломатичними заявами, просуваючи рішення на користь України - як, наприклад, сказав, що канцлер Олаф Шольц "вдає ображену ліверну ковбасу" (німецький фразеологізм, який означає вдавати безневинно ображеного. - Ред.), хоча згодом перепросив за свої слова. Серед останнього, Мельник послав за маршрутом російського корабля Ілона Маска за його пропозицію для України піти на поступки РФ. 

Яку посаду Мельник може обійняти надалі, поки невідомо. Зазначається, що його розглядають як кандидатуру на заступника міністра закордонних справ. "Можливо, наступного вівторка я побачу президента Зеленського, і він, сподіваюся, скаже мені, де бачить мене у своїй великій команді", - сказав Мельник. 

Раніше цього тижня у Міністерстві закордонних справ Німеччини влаштували Мельнику винятковий прощальний обід.

Нагадаємо, надалі послом України у Німеччині буде Олексій Макеєв, він прибуде до Берліна на початку наступного тижня. Мельник вирушає до Києва 15 жовтня. 

Дивіться також квітневе інтерв’ю Мельника ЄвроПравді або читайте його текстову версію. Я не тільки посол України, але й торговець зброєю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: