ЄС продовжив санкції проти "Ісламської держави" та Аль-Каїди

Понеділок, 17 жовтня 2022, 15:30

Рада ЄС ухвалила рішення, яким продовжила обмежувальні заходи проти "Ісламської держави" (ІДІЛ) та Аль-Каїди, а також пов'язаних з ними осіб, груп, підприємств та організацій ще на один рік - до 31 жовтня 2023 року.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Наразі чинний режим санкцій поширюється на 13 осіб та 4 групи. На них поширюється заморожування активів та заборона на в'їзд до ЄС. Крім того, фізичним та юридичним особам ЄС заборонено надавати кошти особам, включеним до санкційного переліку.

Ці автономні обмежувальні заходи доповнюють заходи, запроваджені Радою Безпеки ООН проти ІДІЛ та Аль-Каїди.

"ЄС залишається відданим рішучості діяти проти тих, хто постійно загрожує міжнародному миру та безпеці, плануючи, фінансуючи та здійснюючи терористичні атаки, а також поширюючи смертоносну терористичну пропаганду по всьому світу" - йдеться у повідомленні.

З вересня 2016 року ЄС має можливість самостійно запроваджувати обмежувальні заходи проти ІДІЛ та Аль-Каїди, а також пов'язаних з ними осіб, груп, підприємств та організацій. Вони спрямовані проти осіб та груп, які здійснюють, підтримують та підбурюють до терористичних атак, або вербують бойовиків для ІДІЛ, Аль-Каїди та їхніх філій.

Це рішення набуде чинності на наступний день після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: