Зеленський привітав нового прем’єра Швеції

Понеділок, 17 жовтня 2022, 21:49

Президент Володимир Зеленський у понеділок привітав з обранням на посаду прем’єр-міністра Швеції лідера Поміркованої партії Ульфа Крістерссона.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Вітаю Ульфа Крістерссона з обранням прем’єр-міністром Швеції. Переконаний, що українсько-шведська співпраця й надалі активно розвиватиметься, а шведська підтримка в боротьбі проти російської агресії посилюватиметься", – написав Зеленський у Twitter.

Також глава держави висловив подяку попередній главі шведського уряду Магдалені Андерссон "за солідарність і підтримку України".

Нагадаємо, парламент Швеції обрав новим прем'єр-міністром консервативного політика Ульфа Крістерссона. До коаліції увійдуть три політсили - Поміркована партія, Християнські демократи й Ліберальна партія. Крім того, з ультраправими "Шведськими демократами" домовилися про співпрацю у парламенті. 

За підсумками парламентських виборів "Помірковані" Крістерссона мають менше місць, ніж антиіммігрантська партія "Шведські демократи", але їхній лідер Їммі Окессон не мав достатньої підтримки, щоб самостійно сформувати уряд.

Детальніше про наслідки виборів у Швеції для України читайте у статті: Ультраправий прорив: чи зменшить коаліція з радикалами підтримку України Швецією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: