Лавров не бачить сенсу відновлювати колишню дипломатичну присутність РФ на Заході

Вівторок, 18 жовтня 2022, 22:08

Міністр закордонних справ Росії Сєрґєй Лавров поскаржився на важкі умови роботи російських дипломатів на Заході і заявив, що Москві немає сенсу зберігати колишню дипломатичну присутність у цих країнах.

Як повідомляє "Європейська правда", таке Лавров сказав на зустрічі з випускниками російських вишів у вівторок.

"Не має сенсу і бажання зберігати колишню присутність у західних країнах. Наші люди працюють в умовах, які важко назвати людськими. Їм створюють постійні проблеми, загрози фізичних нападів. Головне – там немає роботи, відколи Європа вирішила закриватися від нас і припинити будь-яку економічну співпрацю. Насильно милим не будеш", – цитує слова Лаврова сайт МЗС Росії.

"Країни так званого третього світу – в Азії, Африці, Латинській Америці, – навпаки, потребують додаткової уваги. Узгоджується багато планів на найвищому і високому рівні, які потребують дипломатичного супроводу, зокрема з точки зору підтримки бізнесу, спільних культурних, гуманітарних, освітніх проєктів", – додав він.

Як відомо, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну країни Європи вислали десятки російських дипломатів за підозрою у шпигунстві, причому в деяких державах цей процес триває і досі.

Спецслужби європейських країн, імовірно, давно знали про те, що дипломати Росії в посольствах на їхній території насправді займалися шпигунською діяльністю. Але на Заході вирішували не висилати їх, щоб Росія у відповідь не висилала їхніх дипломатів із Москви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: