Мінекономіки Німеччини вибачилося за твіт із піснею Can't Truss It

П'ятниця, 21 жовтня 2022, 20:27

Федеральне міністерство економіки та захисту клімату Німеччини в п’ятницю заявило, що помилково опублікувало твіт із піснею Can’t Truss It у відповідь на новину про відставку прем’єр-міністерки Великої Британії Ліз Трасс.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Berliner Zeitung.

У четвер у відповідь на повідомлення ВВС у Twitter про відставку Трасс офіційний акаунт міністерства розмістив посилання на пісню Can't Truss It хіп-хоп гурту Public Enemy.

Твіт викликав низку реакцій: деякі користувачі розкритикували розміщену пісню як необ'єктивну та недипломатичну, в той час як інші назвали допис дуже кумедним. Пізніше міністерство видалило твіт.

Міністерство економіки Німеччини відповіло, що твіт "не є офіційним повідомленням ". "Наразі ми вивчаємо це питання і дякуємо всім, хто звернув на нього нашу увагу", – йдеться у повідомленні відомства.

У п'ятницю представники німецького Мінекономіки пояснили, що твіт з’явився через "людську помилку", і там працюють над "недопущенням подібних помилок у майбутньому".

Пісня Can’t Truss It (назва є грою англійських слів Truss s trust) вийшла ще у 1991 році та є критикою британської колоніальної системи.

Як повідомлялося, посол Італії у Великій Британії Ініґо Ламбертіні розкритикував британський журнал The Economist через його обкладинку, присвячену відставці прем'єр-міністерки Ліз Трасс, через використання "італійських" стереотипів.

Нагадаємо, прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про відставку після 6 тижнів перебування на посаді.

Читайте також: Прем'єр на півтора місяця: що буде з Британією після звільнення Ліз Трасс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: