У Брюсселі протестували тисячі кліматичних активістів

фото
Понеділок, 24 жовтня 2022, 08:26

З гаслами "Змінюйте політику, а не клімат" і "Планети Б не існує" тисячі активістів вийшли на вулиці Брюсселя в неділю 23 жовтня, закликаючи до більш амбітної кліматичної політики.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Brussels Times.

Більш ніж через рік після кліматичного маршу, в якому взяли участь від 50 000 до 70 000 осіб, "Кліматична коаліція", неприбуткова організація, яка об'єднує понад 90 екологічних організацій, організувала ще одну акцію з вимогою більш амбітних заходів у боротьбі зі зміною клімату напередодні Конференції ООН з питань зміни клімату (COP27), яка відбудеться в Шарм-ель-Шейху наступного місяця.

"Повені, спека, посухи, лісові пожежі... сьогодні зміни клімату дають про себе знати в усьому світі. В тому числі і в Бельгії, згадайте хоча б катастрофічні повені минулого літа. Конфлікт в Україні посилює цей вплив і змушує нас ще більше відчути, наскільки ми вразливі. Ми вимагаємо конкретних дій. Негайно!", - йдеться у заяві на сайті організації.

Тисячі кліматичних активістів зібралися близько 13:00 на Північному вокзалі Брюсселя, де їх вітали музичними виступами. Марш під назвою Brussels #walkforyourfuture розпочався о 14:00 і завершився близько 15:30 у фінішній точці під аркою Парку дю Сінквентер.

 

Людям було рекомендовано не приїжджати до Брюсселя в неділю на автомобілях. Рух громадського транспорту також зазнав змін.

У п'ятницю була організована загальнонаціональна демонстрація в школах, при цьому "Кліматична коаліція" закликала протестувальників "виготовити власні плакати разом зі своєю молодіжною групою і використовувати символ майбутньої акції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: