У Греції на тлі напруженості з Туреччиною заявили про готовність протистояти зовнішнім загрозам

Четвер, 27 жовтня 2022, 12:27

Головнокомандувач грецьких збройних сил генерал Константінос Флорос на тлі тривалої напруженості у відносинах з егейським сусідом Туреччиною заявив, що "могутні" збройні сили Греції готові відповісти будь-кому, хто "погрожує, ображає, докоряє або принижує" країну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ekathimerini.

У зверненні до військ напередодні національного свята, що відзначається в пам'ять про те, що країна кинула виклик фашистській Італії, яка змусила її вступити в Другу світову війну, Флорос заявив, що Греція відмовляється бути втягнутою в спіраль ескалації з регіональними супротивниками, підкресливши, однак, що збройні сили "є безсонними охоронцями [наших] законних національних інтересів".

"Ми прагнемо миру і наполегливо працюємо задля регіональної стабільності. Але ми ніколи не віддамо жодного сантиметра грецької території без бою", - сказав він.

Нагадаємо, глава МЗС Греції Нікос Дендіас після візиту в Київ заявив, що Туреччина повністю перейняла методи Росії, погрожуючи Афінам.

"Пропагандистська війна та персональні атаки проти керівництва наших країн також є частиною цієї гібридної війни. Туреччина повністю перейняла методи Росії. Вона чітко попереджає: "Будьте обережні, якщо не хочете стати ще однією Україною", - зазначив грецький міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.