США збільшили військову допомогу Естонії до 140 млн євро

Вівторок, 4 жовтня 2022, 09:46

Військова допомога Естонії з боку США в поточному році зросла до 140,5 млн доларів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

Збільшення асигнувань передбачається додатковим бюджетним пакетом, ухваленим минулого тижня Конгресом США. Більша частина цієї суми піде на програму Сил оборони з реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS, реалізація якої запланована на 2025 рік.

"США відігравали сильну провідну роль у нинішній безпековій кризі, і крім підтримки України ця підтримка поширилася на ті країни, які найбільше допомагають Україні. Чергове рішення Конгресу про збільшення безпекової допомоги регіону Балтійського моря ясно демонструє прихильність США принципам колективної оборони НАТО не тільки на словах, а й на ділі", - заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Фінансування є частиною великого пакета заходів безпеки, який США розробили для зміцнення оборонного потенціалу України та держав східного крила НАТО.

США підтримують різну оборонну модернізацію в Естонії, і за останні п'ять років фінансова підтримка різних закупівель та інфраструктурних проєктів склала 228 млн доларів. У минулому допомогу в галузі безпеки використовували для поповнення запасів великокаліберних боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: