Україна та ЄС провели другий раунд діалогу з питань кібербезпеки

Вівторок, 4 жовтня 2022, 18:22

Україна та Європейський Союз 29 вересня провели в Польщі другий раунд Діалогу з питань кібербезпеки, де передусім обговорювалося протистояння зловмисній кібердіяльності Росії.

Як передає "Європейська правда", про це у вівторок повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зокрема ЄС висловив солідарність із Україною, яка нині протистоїть кіберзагрозам, спрямованим на знищення її критичної інфраструктури, та запевнив у готовності й надалі надавати підтримку.

Сторони обмінялися думками щодо поточних загроз, серед усього – численних кібератак проти критичної інформаційної інфраструктури України, які розпочалися ще до початку повномасштабного вторгнення у лютому і тривають донині.

НАТО на кіберзахисті: як Альянс допомагає Україні вберегтися від хакерських атак РФ

Представники України та ЄС обговорили актуальні інституційні та правові зміни в контексті кібербезпеки, зокрема в європейській Директиві про безпеку мереж та інформаційних систем, а також зусилля Києва з узгодження власного законодавства в цій сфері з правом Євросоюзу.

ЄС запевнив, що продовжуватиме надавати політичну, фінансову та матеріальну підтримку Україні для посилення її кіберстійкості. Учасники домовилися про подальше посилення своїх зусиль заради забезпечення кібербезпеки.

Зазначається, що ЄС уже виділив Україні 29 мільйонів євро для посилення стійкості в протидії кіберзагрозам. Із них 10 мільйонів євро було використано для закупівлі обладнання й програмного забезпечення, а решта – призначені для підтримки стійкої цифрової трансформації.

Додаткова підтримка у сфері кіберзахисту надається через Європейський механізм підтримки миру.

Нагадаємо, Європейський Союз та Україна розпочали діалог з питань кібербезпеки ще в червні 2021 року.

Читайте також: Кіберстійкість: як досвід ЄС може допомогти Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: