Парламент Словенії легалізував одностатеві шлюби і дозволив усиновлення

Вівторок, 4 жовтня 2022, 20:22

Парламент Словенії за легалізацію одностатевих шлюбів, а також дозволив усиновлення для одностатевих пар.

Про це пише Delo, повідомляє "Європейська правда.

Парламент 48 голосами "за" і 29 "проти" ухвалив поправки до Сімейного кодексу, які встановлюють, що шлюб - це союз двох осіб. Водночас вони дозволяють одностатевим партнерам у партнерстві спільно усиновити дитину на тих самих умовах, що й сімейні пари різної статі.

Зміни слідують за рішенням Конституційного суду, опублікованим у липні. Згідно з ним, чинне положення, згідно з яким одружуватися можуть тільки особи різної статі, а одностатеві партнери в офіційному партнерстві не можуть спільно усиновити дитину, суперечить конституційній забороні на дискримінацію.

Конституційний суд зобов'язав усунути неконституційність протягом шести місяців.

Уряд, як ініціатор змін, наголосив на заяві Конституційного Суду про те, що подібна дискримінація не може бути виправдана ані традиційним значенням шлюбу як союзу чоловіка і дружини, ані особливим захистом сімей.

На думку суду, це рішення не знижує значущості інституту традиційного шлюбу як союзу чоловіка і дружини і не змінює умов або наслідків вступу в шлюб між особами різної статі. Воно лише означає, що відтепер, крім гетеросексуальних партнерів, у шлюб можуть вступати й одностатеві партнери, зазначив уряд.

Нагадаємо, уШвейцарії з 1 липня набуло чинності рішення референдуму про легалізацію одностатевих шлюбів, унаслідок чого геї та лесбійки вперше змогли офіційно побратися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: