Уряд Данії може оголосити дострокові вибори, щоб уникнути вотуму недовіри

Середа, 5 жовтня 2022, 10:16

У середу правлячі соціал-демократи Данії розмістили в найбільших газетах рекламу на всю сторінку, яка підживлює очікування того, що прем'єр-міністр Метте Фредеріксен оголосить дострокові вибори.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Багато політичних аналітиків очікують, що Фредеріксен зробить це оголошення в середу, щоб уникнути вотуму недовіри її адміністрації з боку одного з її союзників.

Реклама показує Фредеріксен в оточенні партійних лідерів як лівого, так і правого блоків з повідомленням про політичну співпрацю, включаючи данське слово "Valg", яке означає як вибір, так і вибори.

Відповідаючи у вівторок ввечері в інтерв'ю телерадіокомпанії DR на запитання, чи оголосить вона вибори в середу, Фредеріксен сказала: "Стає тепліше".

Її лівоцентристська партія керує країною за підтримки трьох інших лівих партій.

Якщо вибори не будуть призначені в середу, одна з цих партій, Соціал-ліберальна партія, заявила, що оголосить вотум недовіри в четвер.

Уряд зіткнувся з широкою критикою через наказ про знищення всіх вирощуваних в країні норок у зв'язку з побоюванням, що вони можуть поширювати мутований варіант коронавірусу.

Пізніше з'ясувалося, що не було жодних правових підстав для знищення здорових тварин.

Данія опинилася в центрі глобальної політичної кризи після того, як минулого тижня два трубопроводи, що транспортують газ з Росії в Європу через Балтійське море, зазнали пошкоджень в результаті того, що світові лідери назвали актом саботажу.

У Данії глави урядів можуть вільно призначати вибори, коли їм заманеться, за умови, що вони відбудуться протягом чотирьох років після попередніх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: