У Кремлі чекають, що РФ долучать до розслідування пошкоджень на "Північному потоці"

Середа, 5 жовтня 2022, 14:39

У Кремлі вважають, що Росія має брати участь в огляді місць пошкодження гілок "Північного потоку" та розслідуванні причин інцидентів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков, якого цитує "Интерфакс". 

На запитання про те, чи означає закриття Швецією зони довкола місць пошкодження газопроводу, що "Газпром" не буде мати доступу до місць витоків газу, Пєсков сказав, що РФ обов’язково повинна брати участь в огляді місць інцидентів та розслідуванні причин. 

"Поки з тих пресконференцій, що були у Данії та Швеції, ми чули насторожуючі заяви про те, що будь-яка співпраця з російською стороню виключається. Безперечно, ми будемо чекати уточнень щодо цього", - додав Пєсков. 

Як відомо, у Європі вважають інциденти на гілках російського газопроводу наслідком умисних дій. Президент США Джо Байден назвав пошкодження російських газогонів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" свідомим актом диверсії, що стало першою подібною заявою американської сторони.

Зі свого боку президент РФ Владімір Путін звинуватив у диверсії на газопроводах США. 

На вихідних Швеція і Данія заявили, що витік газу з пошкоджених труб припинився, але згодом шведський патруль помітив, що менший витік в "Північному потоці-2" збільшився. Швеція задля розслідування закрила доступ у зону поблизу витоків. 

Читайте більше на цю тему у статті: Росія грає ва-банк: які наслідки матимуть вибухи на "Північних потоках"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: