Експрезидент Польщі за мирні переговори України й РФ: не треба ділити шкуру невбитого ведмедя

Четвер, 6 жовтня 2022, 18:55

Колишній президент Польщі Броніслав Коморовський вважає, що Україна не повинна відкидати перспективи мирних переговорів із Росією незважаючи на успіхи українських сил на полі бою.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Коморовський заявив в інтерв’ю радіостанції RFM FM.

"Я б підтримав готовність говорити про мир, про умови миру, зокрема й безпеку України, навіть з Путіним", – заявив експрезидент Польщі, додавши, що Володимир Зеленський ще кілька місяців тому висловлював подібну позицію.

"Вважаю, що для світу, України, Польщі, Європи, Заходу було б краще, якби якнайшвидше було знайдене дипломатичне, а не лише військове рішення. Я розумію, що Зеленський грає м’язами й уже звикається з тим, що Путін, імовірно, програє цю війну. І все ж, я б сказав, що не варто ділити шкуру невбитого ведмедя. Ведмідь усе ще живий і бігає в лісі", – додав він.

Генеральний секретар правлячої польської партії "Право і справедливість" Кшиштоф Соболевський розкритикував позицію Коморовського, заявивши, що вона відображає думку головної польської опозиційної партії "Громадянська платформа".

"Це було б відсиланням до тих "благородних традицій", коли (тодішній очільник МЗС Польщі) Радослав Сікорський у 2014 році в Києві українцям, які розмовляли з росіянами про Крим, сказав: "Підписуйте угоду, або ви всі помрете", – цитує Соболевського PAP.

"Раніше був такий термін для такої дипломатії – "горе-дипломати", і це найкращий приклад такого "дипломата", тільки найгірше, що це колишній польський президент", – додав він.

Нагадаємо, 30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не вестиме переговори з Росією, поки президентом Російської Федерації є Владімір Путін. Таке рішення президент України ухвалив після анексії Росією чотирьох частково окупованих українських областей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: