Уряд Італії запровадить кримінальну відповідальність за незаконні рейв-вечірки

Вівторок, 1 листопада 2022, 16:41

Новий уряд Італії заявив, що зробить організацію неліцензованих рейвів злочином.

Про це пише ВВС, повідомляє "Європейська правда".

Новий злочин "вторгнення з метою небезпечного зібрання" понад 50 осіб каратиметься тюремним ув'язненням до шести років і відкриває можливість прослуховування телефонних розмов організаторів рейвів.

Прем'єр-міністр Джорджія Мелоні заявила, що новий закон спрямований на захист людей від шкоди і нічим не відрізняється від інших європейських законів, але він сигналізує про те, що італійська держава більше не буде недбало ставитись до дотримання правил.

Попередній уряд вже розпочав роботу над зміною закону після того, як у 2021 році масовий рейв у центральному місті Вітербо закінчився смертю двох людей. Але проєкт нової правої адміністрації йде далі, включаючи великі штрафи та конфіскацію звукових систем.

У понеділок в місті Модена поліція розігнала велетенську рейв-вечірку за участі до 3500 осіб, яку молодь організувала у закинутих приміщеннях складу ще у суботу. 

Вечірка почалася ще у суботу, частина з кількох тисяч учасників з’їхалися на неї з інших регіонів Італії, а деякі - з-за кордону. 

Поліція почала втручання з пояснень, що будівлю заняли незаконно, а закинутою вона стояла через небезпечний технічний стан конструкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: