Британського депутата тимчасово виключили з фракції через участь у реаліті-шоу

Вівторок, 1 листопада 2022, 17:30

Фракція Консервативної партії Великої Британії тимчасово призупинила членство депутата Палати громад, колишнього міністра охорони здоров’я Метта Генкока, який вирішив узяти участь у реаліті-шоу для знаменитостей.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Генкок братиме участь у шоу I’m A Celebrity… Get Me Out of Here! ("Я знаменитість… Заберіть мене звідси!"), в якому відомі британці живуть в австралійських джунглях і виконують різноманітні завдання.

Оскільки Генкоку доведеться на деякий час призупинити роботу в парламенті, головний "батіг" консерваторів Саймон Гарт вирішив призупинити його членство у фракції.

Заступник голови відділення Консервативної партії в Західному Саффолку (там Генкок обирався до парламенту) Енді Драммонд сказав британським ЗМІ, що з нетерпінням чекає побачити, як колишній британський міністр буде "їсти пеніс кенгуру".

Водночас соратники Генкока заявили, що участь у реаліті-шоу стане для нього "неймовірною можливістю взаємодіяти з 12 мільйонами британців, які щовечора дивляться передачу", під час якої він буде популяризувати свою ініціативу з підвищення рівня обізнаності про дислексію.

В оточенні депутата сказали, що йому й раніше пропонували знятися в реаліті-шоу, та він відмовився "через нестабільність, перед якою постав уряд" консерваторів.

Метт Генкок працював у британському уряді на посаді міністра охорони здоров'я протягом усієї пандемії COVID-19. Його звільнили в червні 2021 року після того, як у ЗМІ з’явилися відео його зустрічі з жінкою всупереч правилам карантину.

Пізніше Генкок намагався повернутися у велику політику, взявши участь у виборах голови комітету з фінансів Палати громад, але тепер, у зв’язку з участю в реаліті-шоу, від цих планів відмовився.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.