В уряді Грузії пояснили, чому не відпустять Саакашвілі на лікування за кордон: не дозволяє закон

Вівторок, 29 листопада 2022, 17:21

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе пояснив, що відпустити ув’язненого експрезидента Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон "неможливо за законом", але до його лікування можуть долучатися іноземні фахівці.

Його слова наводить "Ехо Кавказу", пише "Європейська правда". 

Брегадзе зазначив, що відпустити Саакашвілі на лікування за кордон нібито неможливо, але він "може привезти будь-якого лікаря з будь-якої закордонної клініки, якому держава дозволить брати участь у його лікуванні".

Коментуючи припущення, що Саакашвілі могли отруїти після арешту, міністр зазначив, що Саакашвілі запропонували пройти повну токсикологічну експертизу у Нацбюро судової експертизи, але він відмовився від цієї пропозиції.  

Нагадаємо, 20 листопада один з адвокатів Саакашвілі Валерій Гелбахіані заявив, що проведена за кордоном експертиза підтвердила присутність в організмі Саакашвілі токсичних речовин, що може свідчити, що після арешту його отруїли. Він не уточнив, де робили лабораторні дослідження і коли здійснювався забір зразків, зазначивши лише, що деталі висновку мають оприлюднити за кілька днів. 

У пенітенціарній службі Грузії після того заявили, що не отримували ні від кого офіційних документів, які би підтверджували заяви про можливе отруєння Саакашвілі під час перебування під вартою. 

Саакашвілі згодом прокоментував, що сам не висловлював припущень своїм адвокатам, що його могли отруїти.

Ув’язнений експрезидент з травня перебуває на лікуванні у клініці "Вівамеді". Родина й адвокати наполягають, що Саакашвілі потребує лікування за кордоном. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: