ІДІЛ заявила про смерть свого лідера - вдруге за рік

Середа, 30 листопада 2022, 20:46

Лідер бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) Абу аль-Хасан аль-Хашемі аль-Кураші загинув під час бойових дій, заявив у середу речник угруповання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У повідомленні речника ІДІЛ стверджується, що аль-Кураші був убитий під час "боротьби з ворогами бога". Інших подробиць не наводиться.

Також було оголошено, що "Ісламська держава" обрала нового лідера – "одного з вірних синів" Абу аль-Хусейна аль-Хусейні аль-Кураші, якому закликали заприсягти на вірність.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі привітав повідомлення про вбивство аль-Кураші, але відмовився уточнювати, чи причетні до цього США.

США заявили про вбивство лідера "Ісламської держави" в Сирії внаслідок авіаудару

"Ісламська держава" оголосила Абу аль-Хасана аль-Хашемі аль-Кураші своїм новим лідером у березні після смерті попередника – Абу Ібрагіма аль-Хашемі аль-Кураші. Він підірвав себе й оточення під час американської антитерористичної операції в Сирії в лютому.

ІДІЛ виникла під час громадянської війни в Іраку й захопила значні території Іраку і Сирії в 2014 році, коли її тодішній лідер Абу Бакр аль-Багдаді проголосив утворення ісламського халіфату, а себе – халіфом усіх мусульман.

Жорстоке правління ІДІЛ, під час якого терористи вбили й стратил тисячі людей, завершилося їхнім розгромом у Мосулі іракськими й міжнародними силами в 2017 році. Відтоді організація почала підпільну діяльність, продовжуючи вчиняти теракти в Іраку, Сирії та інших країнах.

Абу Бакр аль-Багдаді був убитий у 2019 році у результаті антитерористичної операції США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: