Таллінн позбавить іноземних дипломатів можливості безоплатного паркування

Четвер, 1 грудня 2022, 08:55

Таллінн позбавить права безплатного паркування іноземних дипломатів, за винятком послів і глав дипломатичних місій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ERR.

Згідно зі складеним столичною міськуправою проєктом постанови, безплатно паркуватися зможуть автомобілі дипломатичних представництв із реєстраційним номером серії CMD, що видаються послам і главам дипломатичних місій. Наразі в Таллінні 33 таких автомобілі.

Однак автомобілі з реєстраційним номером серій CD і AT, які видають усім іншим дипломатам, будуть позбавлені права безкоштовного паркування в Таллінні. Таких автомобілів в естонській столиці налічується понад 200.

Проєкт постанови надійде в четвер на перше читання в Талліннські міські збори. Міськуправа пропонує запровадити новий порядок із 1 липня 2023 року. До цього часу столична влада намагатиметься знайти можливість для створення поблизу посольств по два паркувальних місця, призначених для паркування автомобілів дипломатів.

"Ми виклали суть запланованих змін представникам посольств, і сподіваємося, що всі сторони поставляться з розумінням до нововведень, спрямованих на скорочення кількості автомобілів у центрі та в Старому місті, а також на впорядкування паркування. Надання настільки широких можливостей безкоштовного паркування для автомобілів дипломатів є у світовій практиці винятковим", - сказав віцемер Танель Кийк, за словами якого, зміну обговорювали з МЗС Естонії.

На початку жовтня міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу запропонував Таллінну позбавити права безоплатного паркування дипломатів Росії та Білорусі. Столична влада скептично поставилася до такої пропозиції, зазначивши, що в міжнародній практиці вважається поганим тоном встановлювати різні правила для дипломатів із різних країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: