У справі про корупцію в Європарламенті вилучили 1,5 млн євро готівкою - ЗМІ

Вівторок, 13 грудня 2022, 16:47

Бельгійські слідчі виявили понад 1,5 мільйона євро готівкою під час обшуків, пов’язаних із розслідуванням корупції в Європейському парламенті.

Цю інформацію виданню Politico підтвердив речник бельгійської прокуратури, пише "Європейська правда".

У понеділок прокуратура заявила, що "кілька сотень тисяч євро" були вилучені в трьох місцях: 600 тисяч євро в будинку підозрюваного, 150 тисяч євро в квартирі європейського депутата і "кілька сотень тисяч євро" у валізі в готелі в Брюсселі.

За даними бельгійської газети Le Soir, яка першою повідомила про суму понад 1,5 мільйона євро, батько колишньої віцепрезидентки Європейського парламенту Єви Кайлі був затриманий у готелі Sofitel на площі Журден у європейському кварталі Брюсселя.

Також ЗМІ повідомляли, що у батька була валіза з готівкою, і ймовірно він намагався втекти, отримавши попередження про рейди від спільників.

Нагадаємо, у Брюсселі та околицях 9 грудня були проведені обшуки й арешти в межах розслідування діяльності "злочинної організації, корупції та відмивання грошей". 

Згодом стало відомо, що в межах розслідування була арештована одна з віцепрезиденток Європарламенту Єва Кайлі та колишній євродепутат від Італії П'єр-Антоніо Панцері. У неділю чотирьох фігурантів справи включно з Кайлі та Панцері було взято під варту. Крім того, активи Кайлі були заморожені Грецією, її батьківщиною.

Європарламент у зв’язку з розслідуванням призупинив голосування щодо надання громадянам Катару безвізового режиму з ЄС. 

Європарламент також усунув з посади підозрювану в корупції віцепрезидентку Кайлі.

Детально про скандал читайте у статті Сумки з грошима за "добре слово" про Катар: історія топ-хабарництва у Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.