Операція "Лис": Австрія посилила контроль кордону з Угорщиною через наплив мігрантів

Вівторок, 13 грудня 2022, 18:36

Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер у вівторок оголосив про початок операції "Лис" на австрійсько-угорському кордоні у федеральній землі Бургенланд, у межах якої на території Угорщини будуть затримувати тих, хто "зловживає" правом на притулок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ORF.

Операція має на меті зменшити кількість затримань біженців та контрабандистів на австрійській території, насамперед запобігаючи їх потраплянню до Австрії. За словами Карнера, необхідно боротися з "мафією контрабандистів" і "запобігати зловживанням притулком".

Передбачається, що спільні австрійсько-угорські поліцейські патрулі контролюватимуть прикордонну зону. Вони мають у розпорядженні безпілотники, службових собак, тепловізори та спеціальні автомобілі для переслідування незаконних мігрантів.

Австрія цьогоріч затримала 500 контрабандистів мігрантів у рамках спецоперації 

"Перед вами стоїть завдання послідовно й твердо натиснути на гальмо притулку", – наголосив Карнер під час візиту на кордон на мосту Андау, що в районі Нойзідль-ам-Зеє.

Основна увага приділяється прикордонним територіям районів Нойзідль-ам-Зеє та Оберпуллендорф, які найбільше потерпають від нелегальної міграції. За даними поліції, лише в районі мосту Андау за останні місяці було затримано 10,8 тисячі біженців та заарештовано 47 торговців людьми.

Глава австрійського МЗС відкинув критику операції, яка лунала через те, що біженці не мають можливості просити притулку в Угорщині. "Кажуть, що в Угорщині на них махнули рукою. Тоді ми повинні самі щось робити, а не тільки вимагати", – сказав він.

У вересні повідомлялося, що цього року в Австрії спостерігався величезний приплив біженців: було зареєстровано 47 000 біженців, порівняно з 19 000 у 2021 році. При цьому лише за один тиждень вересня до Австрії прибули рекордні понад 3000 нелегальних мігрантів і біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.