Білий дім: немає жодних ознак, що до кінця року війна закінчиться

Середа, 14 грудня 2022, 19:51

З огляду на те, які бойові дії відбуваються в Україні у небі та на землі, навряд чи війна закінчиться до кінця року.

Про це заявив координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі у середу CNN, повідомляє "Європейська правда".

"Ми, звичайно, хотіли б, щоб вона закінчилася, якщо не сьогодні, то до кінця цього року, який, звичайно, швидко наближається. Я думаю, що з огляду на те, що ми бачимо в повітрі та на землі в Україні, важко зробити висновок, що ця війна закінчиться до кінця року", - сказав Кірбі.

РФ не припинить ракетні удари по Україні, а бойові дії з настанням зими не зупиняться – Білий дім

Він додав, що обидві сторони все ще ведуть запеклі бої на Донбасі, особливо в Бахмуті та навколо нього.

"Це невеликий район, якщо порівнювати з деякими іншими боями в Україні за останні дев'ять місяців, але там дуже інтенсивні бої - і росіяни займають оборонні позиції по всьому півдню, у той час як українці продовжують спроби натиснути. Таким чином, зараз точаться активні бої, і ми очікуємо, що вони триватимуть ще деякий час", - зазначив Кірбі.

Він підкреслив, що хоча військові аналітики припускають, що зимові морози можуть викликати затишшя у сутичках, оскільки умови стають менш сприятливими для ведення бойових дій, "ми не очікуємо, що бойові дії припиняться в наступні зимові місяці".

"Отже, ніяких ознак, і тим більше ніяких очікувань, що до кінця року війна припиниться - це не означає, проте… що ми не хотіли б цього, просто жоден із показників не вказує в цьому напрямі", - додав він.

Нагадаємо, за даними британської розвідки головним пріоритетом російського командування залишається захоплення усієї Донецької області і є сподівання окупувати територію чотирьох південних областей - на що, втім, у Кремля навряд чи вистачить ресурсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.