Німеччина не закуповуватиме БМП Puma, поки не усунуть технічні несправності

Понеділок, 19 грудня 2022, 15:10

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт у понеділок оголосила про призупинення закупівель для Бундесверу бойових машин піхоти Puma до усунення технічних несправностей, які були виявлені під час останніх навчань.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Наші війська повинні мати можливість розраховувати на надійність та стабільність систем озброєння навіть у бойових умовах. І НАТО може й надалі покладатися на наше виконання обов'язків у межах Об’єднаної робочої групи підвищеного рівня готовності (VJTF)", – сказала Ламбрехт.

За словами глави німецького Міноборони, Бундесвер буде послуговуватися більш старими, але надійнішими БМП Marder, а закупівлі Puma будуть призупинені.

"Після попередніх навчань ми були ще досить впевнені, тому що Puma добре себе проявила. І ось зараз відбувається цей незвично серйозний провал… Поки (БМП Puma) не доведе свою стабільність, другої закупівлі не буде. Критика з боку парламенту є абсолютно виправданою", – наголосила вона.

Парламент Німеччини затвердив вісім масштабних проєктів для армії на 13 млрд євро

Як зазначає Spiegel, оголошенню Ламбрехт передувала нарада з генеральним інспектором Бундесверу Еберхардом Цорном, державним секретарем з питань озброєнь Бенедиктом Ціммером та іншими офіцерами. Пізніше в понеділок мають відбутися подальші переговори німецького уряду з представниками оборонної галузі.

Напередодні стало відомо, що Бундесвер виявив численні проблеми з бойовими машинами піхоти Puma, які мали використовуватися силами швидкого реагування НАТО. У звіті командира 10-ї танкової дивізії йшлося, що з 18 БМП за вісім днів навчань вийшли з ладу усі - через різні технічні несправності.

Найбільше проблем виникало з електронікою. Як писав командир, військовим було відомо, що такі проблеми можуть виникати, але цього ніколи не ставалося у таких масштабах і це не було очікувано, тому що надмірного навантаження на техніку не давали. 80-90% танків Leopard-2, натомість, зберегли боєготовність, а дрібні проблеми вдавалося усунути менш як за добу.

Як повідомлялося, міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт усе частіше критикують через проблему з нестачею боєприпасів, артилерійських снарядів і ракет на складах Бундесверу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: