Депутати в Норвегії змушені віддати подаровану PR-агентством ковбасу

фото
Вівторок, 20 грудня 2022, 23:13

Через особливості роботи парламенту Норвегії (Стортинг) депутати були змушені повернути ковбасу, яку їм подарувало піар-агентство Kruse Larsen з нагоди різдвяних свят.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NRK.

Минулого тижня близько 70 норвезьких депутатів отримали пакунки з різдвяною вітальною листівкою та ковбасою Smøla.

Як звернуло увагу NRK, подарунок отримав, серед іншого, колишній міністр сільського господарства Норвегії Б'ярне Хокон Ганссен, який отримав прізвисько "Ковбаса-Ганнсен".

 
Фото: Kruse Larsen

У Kruse Larsen пояснили, що розсилали ковбаси за списком, який складали співробітники компанії. Цього року там опинились понад 600 імен, зокрема й депутатів Норвегії.

"Ми даємо ковбаси всім, хто їх хоче. Та за переліком тих, кому вони будуть надіслані, якоїсь глибокої думки немає", – стверджує власник піар-агентства Ян-Ерик Ларсен.

"Ми робимо це з двох причин: по-перше, оскільки приємно вручити різдвяний подарунок працелюбним громадянам, а по-друге, ми рекламуємо місцеву їжу", – додає він.

Але, як пояснили в Стортингу, правила забороняють депутатам отримувати їжу та напої як подарунки.

"Коли керівництво (Стортингу) дізналось, що пакунки містять їжу, їх зупинили. Ми попросили відправника уникати надсилання їжі та напоїв у подальшому", – підтвердили в парламенті Норвегії на запит NRK.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: