Глави МЗС G7 обговорили мирні пропозиції України, Блінкен назвав їх "гарним початком"

Четвер, 22 грудня 2022, 22:13

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" на віртуальній зустрічі в четвер обговорили мирні пропозиції України, які президенту США Джо Байдену напередодні озвучив український колега Володимир Зеленський.

Як передає "Європейська правда", про це в інтерв’ю CNN заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

"Можу просто сказати вам, що ми розглядаємо те, що він (Зеленський) запропонував. Я щойно був на відеозв’язку з нашими партнерами по "Групі семи". І це одна з речей, про які ми говорили", – сказав він.

Байден пояснив, що для нього означає "справедливий мир" для України

Глава американської дипломатії назвав мирні пропозиції України "гарним початком". "Це речі, які кожен повинен спромогтися так чи інакше підтримувати", – додав він.

Блінкен не став говорити, скільки часу знадобиться США й Україні для спільної оцінки мирного плану, про що президенти обох країн домовились на зустрічі напередодні.

Як повідомлялося, у зверненні до Конгресу президент Володимир Зеленський заявив, що обговорив із Джо Байденом українську формулу миру, і американський лідер підтримав ідею провести саміт миру. Подробиць щодо саміту наразі немає, але відомо, що його хочуть скликати цієї зими.

У зверненні до Конгресу Зеленський також назвав наступний рік вирішальним у війні.

Читайте також: Танки та переговори з Путіним на умовах України: про що домовлявся Зеленський у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: