Французькі залізничники не страйкуватимуть на Новий рік на додачу до Різдва

П'ятниця, 23 грудня 2022, 13:42

Чотири профспілки французьких залізничників, які об’єднують працівників компанії-оператора SNCF, змогли досягти з нею угоду, в обмін на яку відмовляються від страйку у новорічні вихідні.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

У компанії заявили, що в угоді йдеться про "сильні заходи для реального визнання специфіки професії диспетчерів" і тепер можна говорити про наявність усіх умов для того, щоб вони припинили подальші страйки. Серед іншого, диспетчери добилися збільшення спецпремії з 600 до 720 євро та створення ще 200 робочих місць.  

Втім, домовленість вже не змінить ситуацію на п’ятницю і різдвяні вихідні, на які страйк оголосила половина диспетчерів залізниці. На п’ятницю скасували третину поїздів, у суботу й неділю не вийдуть на маршрути приблизно два з кожних п’яти поїздів, а на окремих лініях - половина. Залізниця у зв’язку з такою невизначеністю пообіцяла компенсацію 200% вартості пасажирам у вигляді ваучерів на наступні поїздки, незалежно від того, чи скасують їхній рейс чи ні.

Через те, що у передріздвяний день тисячі людей планували поїздку туди, де проведуть свято, невизначеність з потягами відобразилась на автомобільному транспорті - FlixBus повідомляє про до 15% зростання пасажиропотоку в останні дні, порівняно з останнім "доковідним" 2019 роком, а BlaBlaCar каже про подвоєний попит на окремих маршрутах. У паризькій агломерації надвечір очікуються великі затори на дорогах через виїзд людей до інших міст, через що мандрівникам радять за можливості вирушити якнайраніше.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: