Більшість німців невдоволені роботою уряду

Субота, 3 грудня 2022, 11:48

Так звана "коаліція прогресу" перебуває при владі в Німеччині вже майже рік - однак багато німців не бачать федеральний уряд таким прогресивним, яким хотіли б бачити себе СДПН, Зелені і ВДП.

Про це свідчить опитування, проведене інститутом дослідження громадської думки Civey на замовлення Spiegel, передає "Європейська правда".

61% людей дають уряду "світлофорної коаліції" погану оцінку, значна частина з них навіть оцінює роботу уряду "дуже негативно" (45%). Натомість лише 29% задоволені політикою коаліції.

Найбільш розчаровані роботою уряду на сході Німеччини. У Саксонії-Ангальт, наприклад, лише 12% задоволені роботою уряду. Але навіть у Шлезвіг-Гольштейні, федеральній землі, в якій громадяни, мабуть, мають найменше нарікань, рівень задоволеності становить лише 35%

Особливо незадоволені люди в Саксонії: 80% оцінюють роботу правлячої коаліції негативно.

З огляду на ці результати, не дивно, що більшість німців зараз воліли б голосувати за Християнсько-демократичний союз, а не за СДПН.

Якби федеральні вибори відбувалися в неділю, 28% опитаних поставили б галочку за ХДС або ХСС. За ними на другому місці йдуть "Зелені" з 21 відсотком. СДПН може набрати лише 19%, ВДП - сім відсотків.

В останні місяці Зелені вже випереджали СДПН в опитуваннях Civey. З травня партія канцлера значно втратила свої позиції, тоді як ХДС продовжував набирати обертів. Зелені також мають тенденцію до зростання з того часу. Для ВДП, з іншого боку, справи йдуть на спад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: