У Мінкульті кажуть про завершення роботи над законом про медіа, що є вимогою ЄС

Середа, 7 грудня 2022, 14:12

Комітет Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики завершив розгляд 2,5 тисяч правок до законопроєкту "Про медіа" та рекомендував ухвалити його у другому читанні.

Про це повідомив заступник міністра у Міністерство культури та інформаційної політики Тарас Шевченко, пише "Європейська правда".

"Розгляд, який розтягнувся на 5 засідань завершився. Очікуємо, що скоро проєкт закону винесуть на голосування парламентарів", - написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, новий законопроєкт надає більше повноваження Нацраді з питань телебачення та радіомовлення, за що його критикують опоненти.

"Саме медійна реформа - це одне з наших зобов’язань перед ЄС. І запорука того, щоб ми якомога швидше перейшли до переговорів про вступ. У Євросоюзі чітко рекомендували, що в Україні повинен існувати незалежний і ефективний медійний регулятор", - написав Шевченко.

В опозиції заявили, що не готові голосувати законопроєкт у чинній редакції та проти регулювання інтернету.

"В український закон автори вписали регулювання онлайн медіа, чого ЄС (і директива) від України взагалі не вимагає. І не просто регулювання, а можливість блокування інтернет-видання без рішення суду, лише за рішенням Національної ради з питань телебачення та радіомовлення", - написала на своїй Facebook-сторінці депутатка від "Європейської солідарності" Вікторія Сюмар.

Як відомо, Україна для початку переговорів вступ до ЄС має виконати "7 кроків" – набору визначених Єврокомісією критеріїв. Наразі виконання критерію, який стосується медіасфери, лишається на рівні 6 балів з 10.

Детальніше про всі критерії читайте у статті - Кандидат на мінімалках: Україна провалює власні плани щодо виконання критеріїв ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: