Французи отримають нові грошові виплати через високі ціни на пальне

Четвер, 8 грудня 2022, 09:39

Громадяни Франції, які їздять на роботу автомобілем, матимуть право на нову схему прямих виплат у розмірі 100 євро у 2023 році.

Про це оголосила прем'єр-міністр Елізабет Борн, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Борн заявила, що виплати надаватимуться тільки тим, хто заробляє менше певної зарплати. "Це необхідно, щоб допомогти тим, хто найбільше цього потребує", - заявила Борн.

Уряд і постачальник енергії TotalEnergy втрутилися влітку, субсидуючи ціни на паливо в розмірі 30 центів за літр. Ця схема підтримки нещодавно знизилася до 10 центів і має повністю припинити свою дію наприкінці 2022 року.

"Ми продовжуємо підтримувати купівельну спроможність працюючих французів, чия залежність від автомобілів для поїздок на роботу обтяжує їхні фінанси", - сказав представник уряду Олів'є Веран.

Цей новий захід ухвалено на тлі постійно високого інфляційного тиску, який у листопаді 2022 року зріс на 6,2% у річному обчисленні.

Таким чином, він мало допоможе знизити ціни на паливо, які залишаються набагато вищими за докризовий рівень. У вівторок дизельне пальне коштувало 1,82 євро за літр, що значно нижче за пік у 2,24 євро за літр у березні 2022 року, але далеко від 1,5 євро, до яких французи звикли до російського вторгнення в Україну.

Дослідження урядового органу Dares показало, що номінальна заробітна плата з початку року зросла на 3,7% загалом по країні. Однак з урахуванням інфляції цей показник знизився до -2%.

Орган із захисту прав споживачів також закликав уряд перейти від схеми, що ґрунтується на зарплаті, до схеми, яка враховує "фактичне використання автомобіля" і дає змогу уникнути того, що може призвести до "крайньої несправедливості".

Нагадаємо, уряд Угорщини скасував запроваджений понад рік тому граничний рівень цін на пальне після того, як недавня хвиля паніки серед автомобілістів призвела до дефіциту палива та довгих черг на заправних станціях по всій країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: