На півночі Косова напали на косовських поліцейських та журналістів

П'ятниця, 9 грудня 2022, 12:31

Косовський поліцейський отримав поранення в результаті нападу на косовську поліцію в селі на півночі Косова у муніципалітеті Звечан.

Про це повідомляє "Балканський оглядач", пише "Європейська правда".

Напад близько 23:00 у четвер 8 грудня скоїла група озброєних осіб з автоматичною зброєю на автомобілі типу Audi із сербськими номерами для Косова і Метохії.

Сербія пригрозила ввести війська в Косово напередодні виборів

Внаслідок інциденту був легко поранений співробітник поліції Косова, а поліцейському автомобілю завдано значних матеріальних збитків. 

Для проведення слідчих дій на місце події виїхали відповідні підрозділи поліції, а постраждалого поліцейського було доставлено до лікарні для надання медичної допомоги, повідомила поліція вранці 9 грудня.

Напад стався через кілька годин після того, як косовська поліція посилила свою присутність у північних муніципалітетах. 

Асоціація косовських журналістів також повідомила, що вранці 9 грудня в Північній Митровиці група сербів напала на команду косовських журналістів з видання Kallxo.

Спецназ Косова зайшов у сербський регіон на тлі напруженості із Сербією

"Автомобіль, в якому їхали журналіст Шкодране Дакай і продюсер Валдет Саліху, був атакований групою сербів у масках біля Технічного училища. Асоціація рішуче засуджує напад і знову просить поліцію Косова подбати про забезпечення належних умов безпеки для репортажів журналістів із цієї частини країни", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 грудня Сербія заявила про можливе введення в Косово підрозділів своїх силових структур після того, як підрозділи косовської поліції увійшли в північні регіони Косова напередодні.

Кілька днів тому поліція насильно зайшла у виборчі органи муніципалітетів на тлі майбутніх перевиборів. 

На 18 грудня в чотирьох північних районах влада Косова призначила проведення позачергових виборів після того, як місцеві керівники-серби подали у відставку через незгоду із вимогами Приштини щодо перереєстрації автомобілів з сербських на косовські номери.

Партія "Сербський список", яка тісно співпрацює з Белградом, оголосила бойкот виборам. У такому разі шанси на перемогу мають серби, орієнтовані на співпрацю з Приштиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: