У Чехії схвалили законопроєкт про видалення терористичного контенту провайдерами

Субота, 14 січня 2023, 11:51

Нижня палата парламенту Чехії схвалила норму про видалення терористичного контенту в інтернеті.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Czech Radio.

Співробітники поліції, ймовірно, зможуть зобов'язати чеських та інших європейських хостинг-провайдерів, які передають у тимчасове володіння і користування сайти, видаляти або відключати доступ до терористичного контенту. 

Онлайн-платформи тепер повинні за годину видаляти терористичний контент в ЄС

Це, зокрема, стосується відеозапису теракту або запису страт, що передбачено урядовим законопроєктом про боротьбу з поширенням терористичного контенту. 

Проєкт закону був схвалений у п'ятницю депутатами  нижньої палати парламенту Чехії, ніхто не голосував проти. 

Рішення ще має затвердити Сенат Чехії.

Законопроєкт відповідає директиві Європейського союзу про протидію поширенню терористичного контенту в інтернеті. 

"З точки зору Чеської республіки, поширення терористичного контенту у вітчизняному цифровому середовищі не є фундаментальною проблемою безпеки. Поширеність такого контенту в чеському онлайн-середовищі відносно дуже низька", - ідеться в пояснювальній записці міністерства внутрішніх справ.

На думку міністерства, правове регулювання є скоріше інструментом на випадок можливого погіршення ситуації або зловживання чеськими провайдерами під час розповсюдження контенту, який було видалено в інших країнах ЄС.

Нагадаємо, з червня в ЄС набув чинності регламент, згідно з яким соціальні мережі Facebook, Google і Twitter тепер мають годину, щоб видалити позначений терористичний контент, який поширюється на їхніх платформах, або ризикують отримати штраф у мільярди євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: