Президент і перша леді США висловили співчуття у зв’язку з трагедією в Броварах

Середа, 18 січня 2023, 21:21

Президент США Джо Байден і перша леді Джилл Байден висловили співчуття у зв’язку з аварією гелікоптера в Броварах на Київщині, в результаті чого загинула дитина, а також керівництво міністерства внутрішніх справ України.

Як повідомляє "Європейська правда", заява Джо і Джилл Байденів була опублікована на сайті Білого дому.

"Висловлюємо наші найглибші співчуття родинам усіх загиблих у трагічній аварії гелікоптера в Україні сьогодні вранці, зокрема міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та інших посадовців українського уряду. Наші серця також разом із десятками мирних жителів, які загинули або були поранені, включаючи найдорожче життя дітей та їхніх родин", – йдеться в заяві.

Байдени також відзначили діяльність покійного глави МВС і його команди у збереженні демократії в Україні та запровадження реформ для зміцнення українських інституцій під час цієї  війни та в майбутньому.

Європейські лідери продовжують висловлювати співчуття українцям через трагедію у Броварах

"Реформатор і патріот, міністр Монастирський відстоював волю українського народу. Ми продовжуватимемо шанувати цю спадщину, докладаючи зусиль для зміцнення українських інституцій, і в нашому незмінному партнерстві з народом України підтримувати яскраве полум’я свободи", – зазначили вони.

Президент і перша леді США також наголосили, що Сполучені Штати підтримують народ України на тлі трагедії в Броварах і будуть підтримувати до тих пір, поки це буде потрібно.

Нагадаємо, вранці 18 січня у місті Бровари на Київщині поблизу дитячого садка розбився гвинтокрил ДСНС. Згодом стало відомо, що у ньому загинуло вище керівництво МВС України. Спершу повідомлялося про 18 жертв, згодом уточнили, що загиблих - 14, серед яких одна дитина.

У зв’язку з катастрофою співчуття Україні висловили низка західних послів, представників урядів, керівництво ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.