Глави МЗС країн ЄС обговорять новий транш військової допомоги Україні - Боррель

Понеділок, 23 січня 2023, 10:29

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу на зустрічі у Брюсселі в понеділок обговорять додаткову військову підтримку України.

Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише "Європейська правда".

"Ми обговоримо, як продовжувати військову підтримку України, обговоримо новий транш з Європейського фонду миру, щоб надати більше фінансування Україні, і потім ми обговоримо рівень військової підтримки за підсумками зустрічі в Рамштайні", - сказав Боррель.

Він також повідомив, що до зустрічі приєднається глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Боррель повторив свої попередні заяви, що Україна має отримати західні бойові танки, але зазначив, що кожна країна ухвалює такі рішення самостійно.

"У Рамштайні був хороший підсумок щодо кількості озброєння, яке різні країни-члени вирішили надати Україні. Німеччина залучена до надання великої кількості допомоги. Що стосується танків, це не єдине питання, яке має обговорюватися", - сказав він.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння в питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини заявила, що Берлін не заперечуватиме, якщо Польща відправить танки Leopard 2 німецького виробництва в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.