Документи з грифом "секретно" знайшли в будинку ексвіцепрезидента США Пенса

Вівторок, 24 січня 2023, 20:11

У будинку колишнього віцепрезидента США Майка Пенса в штаті Індіана минулого тижня були виявлені документи з грифом "секретно", причому сам Пенс стверджував, що не брав до себе додому подібні речі.

Про це йдеться в листі адвоката Пенса Грега Джейкоба до Національного управління архівів і документації США, який опинився в розпорядженні агентства AP, повідомляє "Європейська правда".

У листі стверджується, що було виявлено "невелику кількість документів з грифом "секретно", які були випадково запаковані і перевезені в особистий будинок колишнього віцепрезидента наприкінці роботи попередньої адміністрації".

Документи виявили після того, як Пенс залучив стороннього адвоката з досвідом роботи із секретними документами на тлі повідомлень, що секретні документи були виявлені в резиденції президента США Джо Байдена у Вілмінгтоні.

В іншому листі Джейкоба від 22 січня йдеться, що агенти Федерального бюро розслідувань відвідали будинок Пенса, щоб забрати документи.

Вдома у Байдена знайшли ще партію документів з грифом "таємно"

Колишній віцепрезидент через свого адвоката також висловив готовність "повністю співпрацювати" з Національним управлінням архівів і документації та в межах відповідного розслідування, якщо таке буде розпочато.

Як нагадує AP, раніше Майк Пенс стверджував, що не забрав із собою жодної секретної інформації, коли залишав посаду віцепрезидента США. А нещодавно в інтерв’ю Fox News розповів, що його юристи переглянули всі документи на предмет секретності.

Нагадаємо, це вже третій випадок, коли документи з грифом "таємно" знаходили в резиденціях чинних і колишніх високоставлених американських політиків.

Раніше міністерство юстиції США призначило спеціальних прокурорів для розслідування документів з грифом "таємно", вилучених із маєтку колишнього президента Дональда Трампа у Флориді, а також із будинку Джо Байдена і його колишнього офісу у Вашингтоні.

Про документи, знайдені в Байдена, ЄвроПравда детально розповідала у статті: Гаражні таємниці Байдена: які наслідки матиме скандал, в який потрапив президент США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.