У Франції скандал після того, як поїзд переїхав кошеня: втрутився глава МВС

П'ятниця, 27 січня 2023, 20:40

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін у п’ятницю прокоментував трагічний випадок на залізничній станції в паризькому районі Монпарнас, коли через, як стверджується, недогляд працівників кошеня потрапило під потяг.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в публікації AFP.

Нещасний випадок стався ще на початку січня. Кошеня Неко, домашній улюбленець Джорджії та її 15-річної доньки Мелайни, які збирались вирушити в Бордо, втік із дорожньої сумки і зник під швидкісним потягом.

Вони стверджують, що 20 хвилин марно намагались переконати персонал залізничної станції врятувати кошеня, після чого потяг рушив і перерізав тварину навпіл. Як компенсацію залізниця запропонувала сім’ї безкоштовний квиток до Бордо.

"Вони сказали нам, що це не їхня проблема, що це просто кіт і що ми повинні були тримати його на повідку", – стверджувала Мелайна.

Право на життя: чи може у Європі ветеринар відмовити у лікуванні тварин

Французький залізничний оператор SNCF пізніше заяви, що шкодує про трагічний інцидент, але спускатися на колії було суворо заборонено через ризик ураження електричним струмом.

Після цього французька зоозахисна організація 30 Million Friends подала скаргу на SNCF за "грубе зловживання і жорстокість, що призвели до смерті тварини". У разі, якщо справа дійде до суду, відповідачам загрожує штраф у розмірі до 75 тисяч євро п’ятирічний тюремний строк.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив у п'ятницю, що він був "особливо шокований тим, як SNCF, на жаль, повелась у цій жахливій ситуації".

"Розслідування визначить, хто несе кримінальну відповідальність", – сказав він і додав, що співробітники поліції в 4000 відділках по всій країні будуть навчені реагувати на випадки торгівлі та жорстокого поводження з тваринами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.