Якби не Brexit, Росія могла б і не напасти на Україну – євродепутат

Вівторок, 31 січня 2023, 17:23

Член Європейського парламенту від Бельгії та її колишній прем’єр-міністр Гі Верхофстадт припустив, що без виходу Великої Британії з Європейського Союзу могло б і не відбутись повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Як пише "Європейська правда", таке Верхофстадт сказав в інтерв’ю британській радіостанції LBC у вівторок.

"Ця війна, це жорстоке вторгнення почалося з Путіна і Росії. Вона не має нічого спільного з розширенням НАТО чи Європейського Союзу, це насправді спроба Путіна відновити старий Радянський Союз", – зазначив бельгійський політик.

"Єдина відмінність полягає в тому, що комуністичну партію замінили його друзі. Об'єднана Європа, особливо в питаннях оборони, мала б величезне значення. Я думаю, що, можливо, без Brexit не було б ніякого вторгнення. Я не знаю, але думаю, що він (Путін) побачив би набагато сильнішу і об'єднану Європу по той бік", – додав він.

Нагадаємо, що Гі Верхофстадт був призначений відповідальним за питання Brexit від Європейського парламенту під час переговорів із Великою Британією про вихід із ЄС.

31 січня – в день, коли він дав інтерв’ю – виповнилось три роки з моменту офіційного виходу Британії зі складу Євросоюзу. Та сторони досі продовжують переговори щодо суперечливого питання торгівлі й перетину кордону з Північною Ірландією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.