Скандальна посол України в Болгарії відхрестилася від Telegram-каналу, який ведуть від її імені

Субота, 7 січня 2023, 12:38

Новопризначена пані посол України в Болгарії Олеся Ілащук стверджує, що не має стосунку до Telegram-каналу, який ведеться від її імені і який став відомим через неоднозначні дії адміністратора.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", вона сказала в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"(Я) не вела і не веду жодного каналу в Telegram і не знає, хто і з якою метою створив сторінку, на яку звернули увагу деякі медіа та користувачі. Я також прошу журналістів не посилатися на повідомлення з цієї та інших анонімних сторінок у соціальних мережах, до яких я не маю жодного стосунку", – сказала Ілащук.

"ЄвроПравда" розповідала, що Олеся Ілащук, яку президент Володимир Зеленський призначив послом України у Болгарії, не має досвіду роботи ані у дипломатії, ані на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас.

В МЗС пізніше заявили, що Ілащук має необхідну кваліфікацію для проходження дипломатичної служби – диплом із відзнакою за спеціальністю "Країнознавство" Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. А після оцінки кандидатури Ілащук уряд Болгарії "без зволікань" надав їй агреман, "не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії".

Також минулого року журналісти та користувачі соцмереж виявили Telegram-канал, який нібито веде Олеся Ілащук. Адміністрація цього каналу банила усіх коментаторів за критичні дописи і просила усіх читачів не звертати уваги на критику на адресу Ілащук у ЗМІ. Та протягом майже двох тижнів – відтоді як канал почав набувати популярності й цитуватися окремими ЗМІ – представники влади офіційно не виходили з заявами щодо нього, попри запитання з боку журналістів.

Дуже докладно про те, чому рішення президента про нового посла у Болгарії матиме або погані наслідки, або катастрофічні – у статті редактора "ЄвроПравди" Сергія Сидоренка: Проблема не в сексології. Чому Зеленський має звільнити щойно призначеного посла у Болгарії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.