Міністр оборони Німеччини хоче швидкої заміни танків, обіцяних Україні

Середа, 1 лютого 2023, 19:36

Під час свого візиту на базу Бундесверу в Аугустдорфі міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв спробувати знайти швидку заміну обіцяним Україні танкам Leopard.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

Пісторіус заявив у середу, що він "рішуче підтримає" подальшу закупівлю танків типу 2А7.

Leopard 2А7 - це новітня версія основного бойового танка. Німеччина пообіцяла поставити Україні 14 танків Leopard 2A6.

Заміна "потребує часу", визнав Пісторіус. Однак питання закупівлі мають бути вирішені швидко, щоб "замовлення пішли і почалося виробництво", сказав міністр, який отримав інформацію про характеристики танків Leopard від 203-го танкового батальйону в Аугсдорфі і обмінявся думками з солдатами.

Що стосується закупівель, Пісторіус підкреслив, що з моменту нападу Росії на Україну здатність Бундесверу захищати себе в рамках альянсу і національної оборони стала більш важливою, ніж будь-коли.

Пісторіус зазначив, що у вівторок він вже провів переговори з представниками оборонної промисловості, а навчання українських солдатів на танках Leopard в Мюнстері, Нижня Саксонія, розпочнеться "в найкоротші терміни". Це буде інструктаж з найважливіших навичок, а не повноцінне навчання.

На додаток до 14 танків, які канцлер Шольц пообіцяв Україні минулого тижня, ще п'ять танків мають бути в резерві, сказав Пісторіус. Вони мають бути використані, наприклад, якщо танк зламається під час навчання.

Як повідомлялося, Борис Пісторіус відвідав підрозділ Бундесверу, на озброєнні якого є танки Leopard 2A6 - такі, як планують передати Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.