Мюнхенська конференція з безпеки обговорить воєнні злочини РФ в Україні

П'ятниця, 10 лютого 2023, 10:06

Голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген вніс питання про переслідування за воєнні злочини, пов'язані з нападом Росії на Україну, до порядку денного щорічної зустрічі високого рівня, яка відбудеться наприкінці наступного тижня.

У зустрічі візьме участь головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, повідомив Гойсген в інтерв'ю Німецькій редакційній мережі (RND) у четвер, повідомляє "Європейська правда".

Найближчого понеділка Гойсген представить всю програму конференції з безпеки, в якій візьмуть участь високопоставлені представники з усього світу.

Щодо збиття пасажирського літака MH17 у липні 2014 року над сходом України, Гойсген сказав: "Не дивно, що Кремль також був причетний до цього жахливого акту". Згідно з висновками міжнародних слідчих, президент Росії Владімір Путін відіграв активну роль у збитті MH17. Слідча група оголосила в середу в Гаазі, що це випливає з прослуханих телефонних розмов. Існують "переконливі докази" того, що Путін вирішив надати проросійським сепаратистам зенітну ракету, яка згодом збила літак.

Нагадаємо, Польща виступає за те, щоб західні лідери на Мюнхенській конференції з безпеки не просто обговорили можливість передачі винищувачів Україні, а прийняли рішення з цього питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: