Прем'єрка Італії про надання Україні літаків: готові відіграти свою роль

П'ятниця, 10 лютого 2023, 17:25

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, коментуючи можливість надання Україні літаків, заявила, що її держава готова відіграти роль у цьому процесі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ANSA.

"Ми готові відіграти свою роль в усіх напрямках. Волію більше не говорити. Це залежить від балансу в міжнародній спільноті, але ми готові й завжди були готові", – зазначила Мелоні на пресконференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі.

"Що стосується побоювань – які більше відчуває опозиція, аніж більшість – що військова допомога призведе до ескалації війни, то я цілковито з цим не погоджуюсь", – додала вона.

На думку прем’єрки Італії, єдиною можливість наблизити мирні переговори між Росією та Україною є саме військова допомога українській стороні, оскільки російське вторгнення "наближає війну до нас, а не віддаляє її".

"Той, хто допомагає Україні, працює заради миру", – зазначила Мелоні.

Також вона підтвердила, що Італія з Францією готують передання Україні системи протиповітряної оборони SAMP/T і "в найближчі дні зможуть остаточно про це оголосити".

Як повідомлялося, лідери держав Європейського Союзу під час саміту в Брюсселі в четвер не дали Володимиру Зеленському зобов’язань щодо надання бойової авіації, хоча український президент на такі домовленості натякав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: