Штаб Трампа найняв компанію шукати докази сфальшованих виборів, але та їх не знайшла - ЗМІ

Неділя, 12 лютого 2023, 16:55

Штаб експрезидента США Дональда Трампа в 2020 році найняв зовнішню дослідницьку компанію, щоб довести нібито фальсифікацію виборів, але так і не оприлюднив висновки дослідження, оскільки жодних доказів на замовлення знайдено не було.

Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на чотирьох людей,  знайомих із справою, пише "Європейська правда".

За словами людей, кампанія Трампа заплатила дослідникам з Berkeley Research Group за вивчення результатів виборів 2020 року в шести штатах. Хотіли знайти фальсифікації та порушення, щоб висвітлити їх публічно та представити в судах. Дослідники перевіряли такі речі, як несправність виборчих машин, випадки голосування мертвих людей і будь-які докази, які могли б допомогти Трампу показати, що переміг він, а не Джо Байден, заявили співрозмовники видання. 

Трампісти у Конгресі США пропонують припинити військову і фінансову допомогу Україні

Близько десятка людей у ​​фірмі працювали над звітом, у тому числі економетристи, які використовують статистику для моделювання та прогнозування результатів. Роботи проводилися в останні тижні 2020 року, перед бунтом прихильників Трампа 6 січня біля Капітолію США.

За словами чотирьох джерел, результати не були тими, на які сподівалася кампанія Трампа. Хоча дослідники вважали, що в кількох штатах були аномалії голосування та незвичайні моделі даних, а також деякі випадки, коли могли обійти закон, вони не вважали аномалії достатньо значними для того, аби вплинути на результат виборів.

Дослідження суперечило деяким найбільш конспірологічним теоріям Трампа, таким як його безпідставні звинувачення щодо підроблених машин для голосування та великої кількості мертвих голосів.

У Трампа з'явиться конкурентка за номінацію на виборах президента США – ЗМІ

Високопоставлені представники Berkeley Research Group поінформували Трампа, тодішнього керівника його штабу Марка Медоуза та інших про результати по телефону в грудні 2020 року. Медоуз скептично поставився до висновків і продовжував стверджувати, що Трамп переміг. Трамп також продовжував заявляти, що виграв вибори. 

Трамп продовжує поширювати неправдиві заяви про те, що він переміг на виборах, розчаровуючи деяких його радників, які хочуть, щоб він перейшов до конструктивнішого наративу в рамках спроби повернути собі президентство у 2024 році.

Як відомо, проти Трампа у США порушені кілька проваджень, за які йому загрожує ув'язнення.

Читайте також: Третій похід у Білий дім: якими є шанси Дональда Трампа знову стати президентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: