У Трампа з'явиться конкурентка за номінацію на виборах президента США – ЗМІ

Середа, 1 лютого 2023, 19:07

Колишня постійна представниця США при ООН часів Дональда Трампа Ніккі Гейлі може 15 лютого оголосити про наміри брати участь у президентських виборах, таким чином ставши другою претенденткою на найвищу посаду від Республіканської партії.

Про це повідомили видання Politico та Charleston Post and Courier з посиланням на джерело, знайоме з планами Гейлі, пише "Європейська правда".

Стверджується, що вона оголосить про наміри балотуватись у президенти США на передвиборчому заході 15 лютого в місті Чарльстон у штаті Південна Кароліна, губернаторкою якого вона була у 2011-2017 роках.

Гейлі раніше називали однією з можливих претенденток на номінацію від Республіканської партії на виборах президента США на противагу Трампу.

Сама вона у 2021 році заявляла, що не буде балотуватися в президенти, якщо це зробить Трамп. Та в січні в інтерв’ю Fox News вона сказала, що змінила думку: "Йдеться про більш ніж одну людину. І коли дивитись на майбутнє Америки, то, думаю, що настав час для зміни поколінь. Я не думаю, що вам потрібно мати 80 років, щоб стати лідером у Вашингтоні".

Компанія Meta вирішила розблокувати Трампа у Facebook та Instagram

51-річна Ніккі Гейлі почала політичну кар’єру в легіслатурі Південної Кароліни, після чого у 2010 році виграла вибори на посаду губернатора штату, де спочатку вважалася аутсайдером. Після шести років на посаді, у 2017-му, Трамп призначив її послом при ООН.

Через два роки Гейлі пішла з дипломатичної роботи й заснувала власну організацію для проведення політичних заходів та комітет політичних дій "Встань за Америку". Через них вона підтримувала кандидатів-республіканців в інших штатах.

Як пише Politico, рішення Гейлі розпочати передвиборчу кампанію в рідній Південній Кароліні підкреслює, наскільки важливими для її політичних перспектив є штати, де відбувається дострокове голосування.

Сам Трамп днями прокоментував президентські амбіції Гейлі журналістам: заявив, що вона раніше говорила, начебто буде підкорятися йому. Нагадаємо, що 45-ий президент США першим розпочав передвиборчу кампанію, ще в листопаді 2022 року оголосивши про наміри поборотись за другий термін на посаді.

Читайте також: Третій похід у Білий дім: якими є шанси Дональда Трампа знову стати президентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: